Om te beginnen

Jullie zijn begonnen met het plannen van de belangrijkste dag van jullie leven. De mooiste dag tot nu toe, want geloof me, er gaan nog veel mooie en belangrijke dagen komen in jullie leven als echtpaar.

Hoe spannend is dat? En leuk. En wat komt er een hoop bij kijken!

En dan is het van belang dat je mensen om je heen verzamelt die in jouw plan passen, met je meedenken en niet onbelangrijk: met wie je een klik hebt. Daarom is een persoonlijk kennismakingsgesprek zo belangrijk vóórdat je een contract aangaat met een trouwambtenaar.

Kennismakingsgesprek

Na ons eerste contact per mail of telefoon, zullen we een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Mocht het zo zijn dat een gesprek op afstand via FaceTime de enige optie is, dan kan dat natuurlijk ook. Tijdens dit gesprek kunnen we kijken of die klik er is en of jullie mij geschikt vinden om jullie in het echt te verbinden. Ik moet natuurlijk wel in jullie plaatje passen. Het is immers JULLIE grote dag, niet de mijne.

Ik zal ook inventariseren wat jullie willen dat ik op jullie trouwdag wel of juist niet doe. Hoe lang willen jullie dat ik spreek en willen jullie dat ik anekdotes van jullie en eventueel ook van dierbaren daarin verwerk? Hebben jullie speciale wensen m.b.t. de ceremonie zoals misschien wel jullie eigen geloften schrijven en uitspreken? Op welke locatie willen jullie trouwen? Is er een thema? En zo zijn er wel meer vragen die tijdens het kennismakingsgesprek besproken zullen worden.

Na afloop van dit gesprek zal ik aan de hand van alle informatie die ik van jullie heb ontvangen, een op maat gemaakte offerte samenstellen. Na het ontvangen van deze offerte hebben jullie 2 weken de tijd om die door te nemen. Mochten jullie met mij in zee willen gaan, dan vraag ik jullie de offerte voor het verlopen van deze bedenkperiode getekend retour te sturen.

Hoe verder

Vanaf het moment dat jullie met mij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek tot het accepteren van de offerte staat jullie trouwdatum gereserveerd als optie in mijn agenda.

Indien jullie met mij willen verder gaan dan zal ik jullie trouwdatum in mijn agenda noteren en blokkeren. Jullie zijn het enige stel op die dag en liefst die week dat ik zal trouwen. Zo kan ik me helemaal op jullie richten en me goed voorbereiden zonder afleidingen.

Ongeveer 4 weken voor jullie trouwdag zullen we opnieuw een gesprek plannen. Dit gesprek vindt bij voorkeur bij jullie thuis plaats, zodat ik me een beter beeld van jullie kan vormen. Iemands leefomgeving vertelt immers veel over de personen die daar wonen. Een andere mogelijkheid is om op de trouwlocatie af te spreken. Dan kunnen we direct ook wat mogelijkheden en specifieke wensen bespreken en bekijken. Dit gesprek zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.

Tijdens dit gesprek zullen we ook dieper ingaan op jullie kennismaking en de weg naar jullie trouwdag toe. Mooie en/of grappige anekdotes hoor ik dan graag.

Mochten jullie willen dat ik ook met dierbaren spreek om hun verhalen over jullie te horen, dan doe ik dat graag zonder dat jullie daarbij zijn. Dit kan na afloop van ons gesprek samen of telefonisch in diezelfde week. Zo kan ik me verder in jullie verdiepen en mijn ceremonie gaan uitwerken.

De grote dag zelf

Op jullie trouwdag zelf zal ik een uur voor aanvang van de ceremonie aanwezig zijn. Dan kunnen we eventuele wijzigingen bespreken en kan ik de locatie alvast bekijken indien dit nog niet is gebeurd.

Tot mijn aankomst ter plaatse zal ik uiteraard mobiel bereikbaar zijn.

De grote dag zelf

Op jullie trouwdag zelf zal ik een uur voor aanvang van de ceremonie aanwezig zijn. Dan kunnen we eventuele wijzigingen bespreken en kan ik de locatie alvast bekijken indien dit nog niet is gebeurd.

Tot mijn aankomst ter plaatse zal ik uiteraard mobiel bereikbaar zijn.

Na afloop

Ongeveer 2 weken na jullie trouwdag zal ik jullie nog even contact maken om te vragen hoe jullie het hebben ervaren. Graag wil ik dan horen wat jullie erg prettig vonden, maar ook eventuele aandachtspunten. Zo kan ik mezelf altijd blijven verbeteren.